27 MARTIE 1918 NU-I 09 APRILIE 1918







09-APRILIE-1918

La 09-APRILIE-1918, FERDINAND I, INTREGITORUL ROMANIEI, semneaza Unirea Basarabiei cu Romania dupa eliberarea de sub regimul de ocupatie bolsevica, ce incerca disperat sa puna mana iar pe Tara. Cu sprijinul Armatei Române si a poporului aflat intre Prut si Nistru pana la Marea Neagra, Regele Ferdinand I, aduce BASARABIA ACASA la Patria Mama România.



Pe calendarul de rit vechi (cel folosit si azi de rusi) figureaza data de 27-martie-1918, insa actul a fost semnat pe 09-APRILIE-1918  la IASI (calendar folosit de noi si azi).




In anul 2017, tot in luna martie, pe data de 27, dupa 99 de ani de la semnarea acestui act, Parlamentul Romaniei voteaza legea prin care se sarbatoreste "Unirea Basarabiei cu Romania" pe 27 martie, "presa" fiind deja montata impotriva vocilor care nici nu se auzeau, intreband retoric : "CINE SE OPUNE UNIRII BASARABIEI CU ROMANIA?". 

 Nu am auzit niciodata in Istoria Romaniei pana acum, despre liviu dragnea si calin popescu tariceanu, in ciuda faptului ca se bâlbâie cumplit cand vine vorba de ea, ca ar respecta ceva din ceea ce  dincolo de anul 1947 spre anul 1866 a fost.
Chiar daca este o manifestare subversiva  profund antiromaneasca, menita sa distruga mai ales memoria colectiva, caci eu asa o calific si o urmaresc foarte atent actiunea acestor doi indivizi dubiosi, nu cred ca se vor lasa toti prostiti in ochi in Tara asta, mai ales cei care au si pretentii de intelectualui.
Spuna asta pentru ca ma gandesc la Academia Româna, istorici grei, presa, armata, justitie, care trebuiau sa ia act de o astfel de schimbare de data si sa nu inchida ochii in fata ei, ori poate au uitat sa ne reprezinte si mimeaza si ei românismul si memoria inaintasilor nostri, mai timid, preocupati cu alte probleme cum fac mai mereu, atat de importante incat nu le stie nimeni ...

E un gest mizerabil si plin de viclenie, asta e propria mea opinie, despre actiunea acestor stimati tovarasi, care isi spun de dimineata pana seara DOMNI, stiind bine cate parale le face pielea si cat iubesc România ...

STIMATI "DOMNI" TOVARASI, IN ASA SITUATIE, VA PREZINT SI EU DEOSEBITA MEA LEHAMITE SI PROFUNDUL SICTIR CE MA INCEARCA !