140 DE ANI BADIE ...








30 aprilie 1877, se implinesc oficial 140 de ani de cand a cazut pe campul de batalie, eroul GEORGE POLIZU, in RAZBOIUL PENTRU INDEPENDENTA 1877-1878.
In 28 aprilie 1877, la pichetul Nr. 23 din Jud. Ilfov, plasa Oltenita, in fata comunei Chiseletu, trei vase otomane au oprit cu 50 de turci inarmati si au atacat si incendiat stana, reped pe cioban aflat singur, si-l impusca in piciorul drept, il lovesc cu sabiile in cap cu multa cruzime, pana aproape sa-l omoare. Veniti la praduit, otomanii fura repede morile de faina ale lui C. STAICU si le fac disparute pe drumul Popina spre Turcia. Ele nu au mai fost gasite niciodata, dar il rapesc si pe cioban cu ei, despre care nu s-a mai stiut nimic de atunci.
Asa ramane ciobanasul nostru, eroul acestui razboi aflat la inceputuri, prin care ne-au trecut strabunicii, ce se chinuia singur ca si alti români aflati la nevoie mai mereu, pana sa primieasca ajutoarele celor apropiati, ajunsi prea tarziu din pacate la fata locului, dupa cum raportase primarul ...
Poate ca cel mai valoros lucru acum pentru noi toti, este amintirea lor si a tuturor eroilor, pentru copii României spre neuitare.

DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA-N PACE!