IAȘI, ORAȘ AL MARII UNIRI 1916 – 1918







Iata ca au trecut o suta de ani de la adoptarea unora din cele mai importante legi, LEGEA AGRARA si LEGEA ELECTORALA, iar Camera Deputatilor a primit cu nemarginita bucurie si aplauze prelungite, discursul A.S.R. Principesei Mostenitoare Margareta a României, intr-un moment deosebit de important, ce a subliniat importanta covarsitoare a locului UNIRII pentru români.
La marele eveniment au mai fost prezenti, A.S.R. Principesa Maria a României si A.S.R. Principele Radu al României, alaturi de numeroase alte personalitati din lumea politica si viata cotidiana, in urma caruia a fost lansata si emisiunea filatelica IASI - ORAS AL MARII UNIRI 1916-1918, dar si o medalie a centenarului.
Am tinut si eu repede sa imortalizez acest moment deosebit, cu o carte postala, fie ea si in format digital din lipsa de fonduri, fie pe un carton in numar foarte restrans, pentru a evidentia mai adanc, importanta momentului, spre bucuria comuna pe care vreau sa o impart cu toti românii ce au inca simtiri românesti dincolo de orice greutate, la ceas de sarbatoare, mai ales cu fratii din Iasi, pe care-i salut cu multa caldura din toridul BUCURESTI. 

Vedere (a)

Vedere (b)


Emisiune filatelica 26-aprilie-2017 (un fragment)


In cealalta parte a zilei, A.S.R. Principesa Sofia a României a marcat jubileul, alaturi de A.S.R. Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, A.S.R. Principesa Maria a Romaniei si A.S.R. Principele Radu al României, prin expozitia ELEMENTELE NATURII de la Teatrul National Bucuresti (SALA STUDIO - MEDIA, deschisa pana pe data de 10 mai 2017 - orele : 14:00 - 18:30, mai putin lunea, intrare gratuita pentru public)cu 50 de subiecte impresionante pe care a dorit sa le aduca in fata iubitorilor de fotografie, intentionand sa trezeasca din nou interesul tuturor, pentru una din laturile artei, asa cum a facut mai bine de 150 de ani toata Casa Regala a Romaniei pentru cultura noastra.
 

Intrarea - spatele Hotelului Intercontinental, jos in partea dreapta, pentru cei ce nu au mai fost inca aici.

Nu am sa va arat poze din interiorul expozitiei, pentru ca nu vreu sa va stric imensa placerea de a o vizita ... Asa ca va doresc vizionare placuta, pentru ca este o veritabila expozitie, mai ales pentru cei ce pricep batrana arta a fotografiei.

Urmare a vizitei, pot sa spun ca a fost o liniste ca-n povesti, chiar daca am intarziat doua zile, asta pentru ca toti probabil au fost la lucru, iar eu cum nu am inca o ocupatie pentru ca inca nu am asa privilegiu, am ales sa ma culturalizez si sa dau mai departe maladia asta frumoasa. 



P.S. Daca la intrare paznicul spune ca nu stie nimic de o asa expozitie, trebuie sa-i zambiti politicos si sa-i aratati dumneavoastra pe geam lucrarile, pentru ca inca se mai practica metoda neocomunista cu dezinformarea pentru a aplana manifestarile culturale ... Stiu suna patetic, dar e una din tehnicile FSN, o practica fumata de mine de multe ori, poate si de voi, dar INSISTATI! :)    

Multumim Casei Regale a României pentru rabdarea si migala neantrerupta de care da dovada, mai ales acum in cele mai delicate momente, cand CENTENARULUI UNIRII 1918- 2018, se apropie cu pasi marunti de inimioarele noastre, inimioare ale românilor de pretutindeni, nu numai din România.

TRAIASCA REGATUL ROMANIEI, TRAIASA 10 MAI, TRAIASCA DINASTIA !